Parádní hokej, prodloužení a samostatné nájezdy. To vše mělo derby se Dvorem.

hc-jar7.kolo KLMdvůr Králové

23.10.2016 Jaroměř, 17:00

HC JAROMĚŘ  2:3 sn.  RODOS DVŮR KRÁLOVÉ n/L

Třetiny: 1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 17. Langpaul (Hlavnička), 56. Světlík (Vejman, Merkl), 37. Filip (Luštinec), 45. Fořt (Veselý), 65. Polák. Rozhodčí: Machač – Pošvář – Novák. Vyloučení: 7:6 navíc Daňo (DVK) 10. min. OT. Střely na branku: 36:44. Diváci: 450.

HC Jaroměř: Navrátil (Prokš): Merkl, Růta, Kotrč, Souček, Koblížek, Ježík – Vejman, Kocián, Světlík – Čtvrtečka, Hamáček, Bečka – Langpaul, Karel, Hlavnička – Kukal, Hofman.

Rodos Dvůr Králové n/L: Čáp (Kozák): Daňo, Filip, Fořt, Hamerský, Háze, Ježek, Karlík, Krejcar, Lelka, Luštinec, Mišinec, Polák, Rutrle, Rychtera, Sedláček, Szakal, Vacek, Veselý, Vitebský, Zmítko.

V neděli jsme přivítali nejlepší celek KLM Dvůr Králové nad Labem. Jednalo se o derby a tak o dobrou atmosféru a dobrý hokej nebyla nouze. V první třetině jsme Dvůr překvapili aktivní hrou a dobrým pohybem. Celá třetina se odehrála ve velkém tempu a diváci si přišli na své. V 17. Minutě se po střele Hlavničky zůstal osamocen před brankou ex Dvorský Langpaul, který dorazil kotouč za Čápa, 1:0.

Druhou třetinu byli aktivnější hosté ze Dvora. Pozorný Navrátil držel zatím čisté konto. V 37. minutě ale přišla chyba ve střídání, kterou využila dvojce Luštinec a zakončující Filip, 1:1. Remízovým stavem také skončila druhá třetina.

Třetí třetinu nechtěl ani jeden tým udělat chybu a hrálo se trošku pozorněji. Obě mužstva si vyzkoušela přesilovou hru 5 na 3 a také obě mužstva zahodili obrovské šance. V 45. minutě využil naší chyby v obraně Fořt a Dvůr byl rázem na koni. Jaroměř ale zbraně nesložila a čekala na svojí šanci k vyrovnání. Ta přišla v 56. minutě. Rychlík jménem Světlík se prohnal dvorskou obranou a zakončil do backhandu za hostujícího čápa, 2:2. Do konce třetiny zazvonili na obou stranách tyčky ale stav utkání se neměnil.

V prodloužení měl obrovskou šanci hostující Ježek, ale branku Navrátila přestřelil. Branka tak nepadla a šlo se na nájezdy. V nich byli hostující hráči šikovnější a berou bod navíc. Derby přineslo pěkný hokej, který se na takovéto úrovni moc nevidí a každý fanoušek si tento večer musel přijít na své. Děkujeme jak hostujícím tak domácím fanouškům za bezvadnou atmosféru. Takhle by to mělo vypadat.